Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 500 g Pflanzendrink (z. B. Mandel-, Hafer-, Sojadrink)
- 20 g Vollrohrzucker
- 1 Prise Salz
- 1 Bio-Orange, Schale abgerieben
- 100 g Polenta, fein (Maisgrieß)
Zwetschkenmus
- 300 g Zwetschken, frisch, entsteint, halbiert
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst (von ca. 2 Orangen)
- 20 g Vollrohrzucker
- ½ Zimtstange
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 3 EL Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 91 mg
Alternatywne przepisy
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 Min
5-Elemente Kraftbrei mit Quinoa und Maroni
45 min
Hirsebrei mit gebratener Banane
30 min
Orangen-Porridge mit Marillenmus
30 min
Frühstücksgerste Apfel-Karotte
30 min
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
20min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 Min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50 Min
Hirse-Quark-Auflauf
1 Std. 15 Min
Hirse-Energiekugeln
55 Min
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20min
Apfel-Hirse-Auflauf
1 Std. 40 Min