Urządzenia i Akcesoria
Süße Polenta mit Zwetschkenmus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
Polenta
-
Pflanzendrink (z. B. Mandel-, Hafer-, Sojadrink)500 g
-
Vollrohrzucker20 g
-
Salz1 Prise
-
Bio-Orange Schale abgerieben1
-
Polenta, fein (Maisgrieß)100 g
Zwetschkenmus
-
Zwetschken, frisch entsteint, halbiert300 g
-
Orangensaft frisch gepresst (von ca. 2 Orangen)100 g
-
Vollrohrzucker20 g
-
Zimtstange½
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Mandeln, gehobelt3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
91 mg
Białko
5 g
Kalorie
916 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buchweizen-Porridge
30 min
Porridge mit gedämpftem Pfirsich
20 min
Karotten-Apfel-Frühstück
25 min
Hirsebrei mit gebratener Banane
30 min
Herbstlicher Buchweizenbrei
4 godz. 15 min
Frühstücksgerste Apfel-Karotte
30 min
Orangen-Porridge mit Marillenmus
30 min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 min
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20 min
Gewürz-Porridge
20 min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50 min
Apfel-Hirse-Auflauf
1 godz. 40 min