Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 130 g Haferdrink
- 20 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 30 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Mohnfülle
- 210 g Mohnsamen
- 50 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 110 g Haferdrink, etwas mehr zum Bestreichen und 1 EL für die Glasur
- 40 g vegane Margarine, in Stücken
- 1 EL Rum
- 50 g Powidl (Pflaumenmus)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 100 g Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 902 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Vegane Mandeltorte
9h 30min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1 Std. 20 Min
Vegane Käferbohnen-Burger
1 Std. 45 Min
Espresso-Mandel-Veganisu
6 Std.
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4 Std. 30 Min
Nuss-Kokos-Schnitten (vegan)
1 Std. 15 Min
Vegane Donauwellen
4 Std. 15 Min
Zwetschkenkuchen (vegan)
1 Std.
Germknödel mit Mohn (vegan)
1 Std. 30 Min
Kirschkuchen mit Vanillecreme
4 Std. 45 Min
Veganer Marmorkuchen
1 Std. 20 Min