Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)
TM6 TM5

Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)

4.6 (81 ocen)

Składniki

  • 30 g frische Basilikumblätter
  • 150 g veganer Sauerrahm (z.B. Crèmesse oder selbst gemacht)
  • ¾ TL Salz
  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 EL Sonnenblumenöl
  • 500 g Paradeiser, in Stücken
  • 50 g getrocknete Tomaten in Öl
  • 40 g Mandeln, geschält
  • 550 g Wasser
  • 1 ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
  • 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1030 kJ / 246 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy