Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g frische Basilikumblätter
- 150 g veganer Sauerrahm (z.B. Crèmesse oder selbst gemacht)
- ¾ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 EL Sonnenblumenöl
- 500 g Paradeiser, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten in Öl
- 40 g Mandeln, geschält
- 550 g Wasser
- 1 ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Mandel-Blumenkohl-Cremesuppe mit Kräuteröl und Fladenbrotchips
45 Min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1h 10 min
Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella
55 Min
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30 min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1j 20 menit
Süßkartoffelsuppe mit Sternanis
40 min
Kräuter-Bulgur mit Shiitakepilzen und Rahmrüben (vegan)
1j
Veganes Himbeer-Pistazien-Trifle
3sa
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8 godz. 30 min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45 Min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 Min