Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 条 鲫鱼, 约500克
- 2 瓣 蒜头
- 90 克 剁椒
- 50 克 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- 100 克 油
- 500 克 水, 蒸煮用
- 适量 新鲜香菜
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1664 kJ / 397 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 1.6 g