Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 水 ,蒸煮用
- 300 克 芋头 ,去皮切块
- 100 克 紫薯 ,去皮切块
- 100 克 糖
- 40 克 猪油
- 20 克 牛奶
- 1 小撮 白芝麻 ,装饰用
- 4 粒 红枣 ,去核,取果肉装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 580.1 kJ / 138.5 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.6 g