番茄浓汤
TM31 TM5 TM6

番茄浓汤

4.8 (8 ocen)

Składniki

  • 1 瓣 蒜头
  • 50 克 洋葱, 切块
  • 30 克 黄油
    lub 30 克 橄榄油
  • 700 克 番茄, 切块
  • 70 克 番茄泥(浓缩)
  • 1 茶匙 盐
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 干牛至叶
    lub 1 茶匙 干燥意大利综合香草
  • 500 克 水
  • 1 块 高汤块(每块溶于0.5升水)
    lub 1 满茶匙 高汤酱
  • 100 克 稀奶油
  • 2 - 4 片 新鲜罗勒叶
  • 1 支 新鲜欧芹, 只取叶子

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
790 kJ / 188 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy