Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 1 茶匙 花椒
- 25 - 30 克 豆瓣酱
- 100 克 肉糜
- 5 克 料酒
- 400 克 莲藕 ,去皮,切1.5×1.5厘米丁
- 10 克 蚝油
- 10 克 生抽
- 5 克 糖
- 160 克 西芹 ,去皮,切丁
- 1 小撮 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1297.3 kJ / 310.3 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1210.1 mg