![Crema de coliflor con sorpresa Crema de coliflor con sorpresa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC329A12-8219-47E8-B01B-7B0501636B98/Derivates/31d6563c-955a-418b-bf9a-aa664036c08b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de aceite de oliva
- 3 puerros en rodajas (solo la parte blanca, aprox. 250 g)
- 600 g de agua
-
1
pastilla de caldo de ave
lub 2 cucharadas de caldo de carne casero - 500 g de patatas en trozos
- 300 g de ramilletes de coliflor
- 1 tomate (aprox. 150 g)
- 100 - 200 g de beicon en lonchas cortadas en tiras
- 100 g de queso cremoso (tipo Philadelphia®)
- 2 pellizcos de pimienta molida
- ¼ cucharadita de nuez moscada molida
- 1 rebanada de pan de molde sin corteza
Montaje
- 1 sobre de caramelos Peta Zetas®
- 8 ramitas de eneldo fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 886 kJ / 212 kcal
- Białko
- 6.77 g
- Węglowodany
- 16.77 g
- Tłuszcz
- 13.07 g
- Błonnik
- 3.18 g
Alternatywne przepisy
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Crema de espárragos blancos
25 min
Crema de puerros y pera con jamón
40 min
Crema de champiñones
20 min
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
25 min
Vichyssoise de espárragos
30min
Crema crudívora de brócoli
1j 10 menit
Crema de chirivía y manzana
30min
Crema de calabaza y membrillo
30min
Sopa fría de aguacate con gambas
15 min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min