Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
馅料
- 250 克 猪肉块,去筋
- 1 颗 蛋
- 20 克 葱, 切末
- 5 克 姜, 切末
- 1 小撮 白胡椒粉
- 15 克 生抽
- 1 汤匙 蚝油
- 1 茶匙 盐
- 1 茶匙 糖
- 15 克 料酒
- 15 克 麻油
红油汁
- 15 克 生抽
- 1 小撮 花椒粉
- 1 茶匙 红糖
- 2 瓣 蒜头, 切末
- 10 克 醋
- 1 茶匙 麻油
- 50 克 辣椒油
- 15 克 水
红油抄手
- 300 克 馄饨皮
- 适量 无盐熟花生, 切碎
- 适量 芽菜
- 1 支 葱, 切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3092 kJ / 739 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Błonnik
- 2.4 g