红油抄手
TM5 TM6

红油抄手

4.5 (26 ocen)

Składniki

馅料

  • 250 克 猪肉块,去筋
  • 1 颗 蛋
  • 20 克 葱, 切末
  • 5 克 姜, 切末
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 15 克 生抽
  • 1 汤匙 蚝油
  • 1 茶匙 盐
  • 1 茶匙 糖
  • 15 克 料酒
  • 15 克 麻油

红油汁

  • 15 克 生抽
  • 1 小撮 花椒粉
  • 1 茶匙 红糖
  • 2 瓣 蒜头, 切末
  • 10 克 醋
  • 1 茶匙 麻油
  • 50 克 辣椒油
  • 15 克 水

红油抄手

  • 300 克 馄饨皮
  • 适量 无盐熟花生, 切碎
  • 适量 芽菜
  • 1 支 葱, 切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3092 kJ / 739 kcal
Białko
28.1 g
Węglowodany
82.6 g
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy