Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tomate verde en cuartos
- 20 g de cilantro
- 15 g de chile serrano sin tallo
- ½ cdita de sal fina
- 50 g de aguacate sólo la pulpa (½ pieza aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salpicón de res
1h
Agua de jamaica
20 min
Salsa verde cruda
5 Min
Caldillo de tomate al chipotle
30 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30 min
Salsa martajada
50min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa verde cruda
5 Min
Salsa roja de molcajete
10 min
Chilaquiles divorciados
1h