![Salsa verde cruda Salsa verde cruda](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F825E9CA-1EB5-48A9-9FFB-E60E985C805D/Derivates/12D61D0A-2259-494C-90B2-140677DC8B1B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 2 ½ cditas de sal gruesa
- 150 g de cebolla
- 650 g de tomate verde
- 100 g de chile serrano
- 5 ramas de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 105 kJ / 25 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Salsa verde cruda
5 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Salsa de molcajete
10 Min
Salsa verde de chile de árbol
10 Min
Salsa verde con chipotle
20 Min
Salsa verde cruda
5 Min
Caldillo de tomate al chipotle
30 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Salsa roja de chile habanero
10 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Arroz rojo
1 Std. 25 Min