Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Knollensellerie, in Stücken
- 2 Möhren (150 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Porree, in dünnen Ringen (0,5 cm)
- 100 g Olivenöl
- 15 g Anislikör (z.B. Pernod)
- 100 g Noilly Prat
- 200 g Weißwein
- 200 g Geflügelbrühe
- ½ TL Salz
- 1 - 2 Dosen Safranfäden (à 0,1 g)
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert und gut abgetropft
- 4 Stängel Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2h 15min
Seeteufel in Sauce
1 Std.
Vol-au-vents mit Kabeljau
50min
Lammkoteletts mit scharfer Tamarinden-Mango-Sauce
1 Std.
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 Std. 20 Min
Garnelen nach Cunda-Art - Cunda Usulü Karides
2h 40min
Geflügelbratwurst
3 Std. 30 Min
Peruanisches Ceviche
1 Std. 15 Min
Fisch in chinesischer Sauerkrautsuppe (酸菜鱼)
40min
Steinbuttfilet an Asia-Gemüse mit Buttersauce und Nudeln
40min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40min