![Muschelsuppe Muschelsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11C85B9B-CF4C-40FB-A21B-325A4FE2F4A5/Derivates/C14688D8-60B1-48BB-B966-161A6BBF33AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Knollensellerie, in Stücken
- 2 Möhren (150 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Porree, in dünnen Ringen (0,5 cm)
- 100 g Olivenöl
- 15 g Anislikör (z.B. Pernod)
- 100 g Noilly Prat
- 200 g Weißwein
- 200 g Geflügelbrühe
- ½ TL Salz
- 1 - 2 Dosen Safranfäden (à 0,1 g)
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert und gut abgetropft
- 4 Stängel Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muscheln mit Sahnesauce
30min
Frühlingsrollen (春卷)
1 Std. 30 Min
Fischsuppe
1h 40 min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Thunfischrolle mit Miso-Marinade
30min
Seeteufel in Sauce
1h
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Krabbencocktail
30min
Carpaccio von gebratenem Rinderfilet
24h
Muscheln mit Tomatensauce
40min
Muscheln in Weißweinsud
35min