Muschelsuppe
TM6 TM5

Muschelsuppe

2.6 (5 ocen)

Składniki

  • 200 g Knollensellerie, in Stücken
  • 2 Möhren (150 g), in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Porree, in dünnen Ringen (0,5 cm)
  • 100 g Olivenöl
  • 15 g Anislikör (z.B. Pernod)
  • 100 g Noilly Prat
  • 200 g Weißwein
  • 200 g Geflügelbrühe
  • ½ TL Salz
  • 1 - 2 Dosen Safranfäden (à 0,1 g)
  • ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 2000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert und gut abgetropft
  • 4 Stängel Dill

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1654 kJ / 395 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy