Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 姜, 切片
- 1 支 葱, 切段
- 20 克 油
- 2 瓣 蒜头, 切片
- 2 个 干辣椒
- 2 茶匙 花椒粉
- 20 克 辣椒油
- 40 克 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- 900 克 水
- 1 茶匙 老抽
- ½ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 盐
- 100 克 鸡鸭血
- 100 克 红薯粉条
- 300 克 牛肉, 切片
- 100 克 新鲜黄豆芽, 取出根须
- 新鲜香菜,适量, 装饰用
- 芹菜,适量, 装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 5.6 g