Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 牛里脊 ,切成1厘米粗条
- 1 茶匙 生抽
- 1 茶匙 老抽
- ¼ 茶匙 小苏打
- 2 茶匙 淀粉
- 40 克 油
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 100 克 杭椒 ,切5厘米的段,用刀背轻轻拍松
- 1 茶匙 蚝油
- 1 茶匙 料酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 0.8 g