Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 - 350 g Erbsen, TK
- 200 g Sahne
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Worcester-Sauce
-
2
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (ca. 220 g), in Würfeln (ca. 2 x 3 cm)
lub 2 Lachsfilets, TK (ca. 220 g), aufgetaut, in Würfeln (ca. 2 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1532 kJ / 366 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Cremesuppe
40 Min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 min
Erbsen-Minz-Suppe
30 Min
Forellencremesuppe
40 Min
Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen
30 Min
Erbsencremesuppe
30 Min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Erbsen-Minz-Suppe
40 Min
Currycremesuppe mit Spargel und Krabben
35 Min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30 Min
Lachscremesuppe
20 min
Lachs mit Blumenkohlpüree
40 Min