Kirsch-Orangen-Kuchen

Kirsch-Orangen-Kuchen

4.3 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    170 g
  • Zucker
    190 g
  • Orangenschale (ca. 1 x 4 cm)
    3 Stücke
  • Eier
    3
  • Milch
    250 g
  • Mehl
    350 g
  • Backpulver
    3 gestr. TL
  • Schattenmorellen (680 g), abgetropft
    1 Glas
  • Puderzucker
    50 g
  • Mandellikör
    15 g
  • gehobelte Mandeln zum Bestreuen
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 364 kcal / 1525 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...