Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Zucker
- 3 Stücke Orangenschale (ca. 1 x 4 cm)
- 3 Eier
- 250 g Milch
- 350 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- 50 g Puderzucker
- 15 g Mandellikör
- 20 g gehobelte Mandeln zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Kokos-Ananas-Kuchen
1 Std. 10 Min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Pfirsichkuchen vom Blech
1 Std. 10 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Blitzkuchen
1 Std. 10 Min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min