Wersje kompatybilne
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Heidelbeerpfannkuchen
- 720 g Milch
- 5 Eier
- 90 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ¾ TL Salz
- 500 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 600 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
Holunderblütenquark
- 750 g Quark, 20% Fett
- 75 g Holunderblütensirup
- 45 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3222 kJ / 769 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Quarkauflauf
1 Std. 10 Min
Kirschlasagne
45min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 Std. 10 Min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Kirschenmichel
1 Std.