Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
TM31 TM5 TM6

Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark

3.8 (69 ocen)

Składniki

Heidelbeerpfannkuchen

  • 720 g Milch
  • 5 Eier
  • 90 g Zucker
  • 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • ¾ TL Salz
  • 500 g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 600 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut

Holunderblütenquark

  • 750 g Quark, 20% Fett
  • 75 g Holunderblütensirup
  • 45 g Vanillezucker, selbst gemacht

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3222 kJ / 769 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
114 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy