Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Brötchen-Auflauf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Brötchen vom Vortag (ca. 300 g), in Stücken6
-
Haselnüsse80 g
-
Eier6
-
Zucker120 g
-
Milch600 g
-
Quark, 20% Fett350 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Äpfel, säuerlich z.B. Elstar, geschält, in Stücken800 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1968 kJ /
471 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quark-Milchreis-Auflauf
1 h 35 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 h
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 h 35 min
Semmelschmarrn
1 h
Apfelauflauf mit Milchreis
1 h 15 min
Quarkauflauf
1 h 10 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 h
Ofenschlupfer
1 h 5 min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Kirschenmichel
1 h
Apfel-Quark-Auflauf
1 h 30 min