
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre et un peu pour les moules
- 180 g de farine de blé et un peu pour les moules et pour fariner
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre vanillé maison
La crème d'amande et la finition
- 25 g de pistaches, décortiquées et non salées concassées, et un peu pour la finition
- 3 œufs
- 50 g de beurre doux coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g d'amandes en poudre
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 oranges détaillées en suprêmes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 430.9 kcal / 1797 kJ
- Białko
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Błonnik
- 2.5 g