
Urządzenia i Akcesoria
Pesto Star Bread
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 portions
Składniki
Dough
-
milk115 g
-
water60 g
-
dried instant yeast2 ¼ tsp
-
strong white bread flour plus extra for dusting420 g
-
large egg1
-
olive oil plus extra for greasing35 g
-
garlic powder1 tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
Pesto
-
mozzarella cut in pieces (2 cm)250 g
-
pecorino cheese cut in pieces (2 cm)40 g
-
pine nuts10 g
-
garlic cloves2
-
fresh basil leaves40 g
-
extra virgin olive oil70 g
-
fine sea salt½ tsp
Assembly
-
medium egg mixed with 1 Tbsp water1
-
passata120 g
-
garlic powder½ tsp
-
dried oregano½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
231 kcal /
965 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
340 mg