Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 5 huevos
- 140 g de azúcar
- 380 g de harina de trigo
- 8 g de azúcar de vainilla
- 20 g de polvo para hornear
- 230 g de leche entera
- 200 g de aceite de girasol
- la ralladura de medio limón
Glaseado
- 450 g de queso crema
- 75 g de yogur
- 120 g de azúcar
- la ralladura de medio limón
- 15 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
Chocolate fundido
- 100 g de chocolate amargo, en trozos
- 10 g de aceite de girasol
- 35 g de mitades de durazno en almíbar
- 50 g de almendras peladas, fileteadas
- 70 g chochitos de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 875.5 kJ / 209.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 0.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de chocolate y frambuesa
1h 20 min
Macarrones con merengue suizo
1h 10min
Pastel floral
2h
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Pastel double fudge
3h
Crema de papa y poro, camarones con verduras y duraznos al vapor TM6
1h
Betún de mantequilla básico
10 min
Betún de queso crema
5 min
Pastel de almendras y vainilla
2h
Betún de vainilla
5 min
Pastel triple chocolate en capas
2h 30 min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40min