Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 cdas de azúcar glass (opcjonalnie)
- 200 g de caramelos de menta
- 300 g de chocolate blanco, en trozos
- 1000 g leche
- 12 hojas de menta fresca, para decorar
- 2 de caramelos de menta, toceados
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 2143 kJ / 510 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de tres leches con rompope
2 godz.
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Malteada de caramelo
20 Min
Leche de caramelo caliente TM6
50 min
Galletas con chipas de chocolate blanco
2h 40min
Mousse queso, chocolate blanco y fresas Al vacío
2 godz.
Tamales de elote con rajas
4 godz. 45 min
Mantequilla de romero y tomillo
20 Min
Conchas de nuez
3 Std. 15 Min
Tamales sonorenses
2 godz.
Crema pastelera de pistache
20 Min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45 Min