Urządzenia i Akcesoria
Thandi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions
Składniki
-
poppy seeds (white - see Tips)2 tbsp
-
fennel seeds1 tbsp
-
black peppercorns½ tsp
-
cardamom pod (green)6
-
blanched almonds80 g
-
sugar40 g
-
water360 g
-
full cream milk350 g
-
rose water1 tbsp
-
crushed ice to serve (see Tips)
-
edible flowers (optional), for garnishing (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
25.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
722.7 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vada
2 godz. 35 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Savoury semolina
15 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Sabja shikanji (traditional lemonade)
20 min
Burfee
24 godz. 30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Lemon rasam
40 min
Tarka dal
30 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Amritsari dal
26 godz.