Urządzenia i Akcesoria
Thandi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions
Składniki
-
poppy seeds (white - see Tips)2 tbsp
-
fennel seeds1 tbsp
-
black peppercorns½ tsp
-
cardamom pod (green)6
-
blanched almonds80 g
-
sugar40 g
-
water360 g
-
full cream milk350 g
-
rose water1 tbsp
-
crushed ice to serve (see Tips)
-
edible flowers (optional), for garnishing (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
25.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
722.7 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lassi
5 min
Date and tamarind chutney
8 godz. 50 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Kheer
2 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Peanut chutney
10 min
Aloo tikki
55 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 godz. 10 min
Tamarind paste
45 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Coriander chilli chutney
5 min