Thandi

Thandi

4.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • poppy seeds (white - see Tips)
    2 tbsp
  • fennel seeds
    1 tbsp
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • cardamom pod (green)
    6
  • blanched almonds
    80 g
  • sugar
    40 g
  • water
    360 g
  • full cream milk
    350 g
  • rose water
    1 tbsp
  • crushed ice to serve (see Tips)
  • edible flowers (optional), for garnishing (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 25.9 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 722.7 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...