Urządzenia i Akcesoria
Thandi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions
Składniki
-
poppy seeds (white - see Tips)2 tbsp
-
fennel seeds1 tbsp
-
black peppercorns½ tsp
-
cardamom pod (green)6
-
blanched almonds80 g
-
sugar40 g
-
water360 g
-
full cream milk350 g
-
rose water1 tbsp
-
crushed ice to serve (see Tips)
-
edible flowers (optional), for garnishing (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
25.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
722.7 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rasam
20 min
Chai masala tea
15 min
Cooking split green peas
45 min
Mango lassi
5 min
Sabja shikanji (traditional lemonade)
20 min
Burfee
24 godz. 30 min
Curried chicken rasam
50 min
Koththu roti
1 godz. 5 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 godz. 55 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 min
Achari paneer murgh
1 godz. 5 min