Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 Schraubglas
Składniki
-
rote Chilischoten, getrocknet entkernt (siehe Tipp)40 g
-
Kreuzkümmel, ganz2 EL
-
Koriandersamen2 EL
-
Salz2 EL
-
Knoblauchzehen6
-
Olivenöl je nach Konsistenz4 - 5 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
12 g
Kalorie
2902 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15 min
Dukkah
20 min
Chiliöl (辣椒油)
25 min
Paneer
5 godz. 30 min
Tamarinden-Paste
15 min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Berbere-Gewürz
10 min
Ras el Hanout-Gewürz
5 min
Tandori-Gewürz
5 min
Rote Currypaste
10 min
Sambal - indonesische Würzpaste "hot"
1 godz.