Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 50 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
Crema al mascarpone alle mandorle
- 130 g di zucchero
- 90 g di mandorle pelate
- 5 tuorli d'uovo
- 40 g di liquore all'amaretto
- 500 g di mascarpone
- 5 albumi
Terminare la preparazione
- fragole a pezzi, q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9299.7 kJ / 2222.7 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 122.1 g
- Tłuszcz
- 170.9 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Budino di ricotta
5 godz. 45 min
Sgaiozzi
3h 30min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Tiramisù crema di ricotta e mango
1h 30min
Galette des rois al cioccolato
2 Std. 30 Min
Millefoglie all'albicocca
55 min
Candele al cioccolato
4 Std. 50 Min
Castagnole ripiene
14h
Fantasia di nocciole
1 Std. 35 Min
Torta alla pasta di mandorle
1h
Millefoglie veloce
3sa 50 dk