Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 140 g di acqua
- 300 g di farina chapati
- 30 g di ghee, burro chiarificato
- 15 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno al cavolfiore
- 10 g di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 1 spicchio di aglio
- 5 g di radice fresca di zenzero, a rondelle (2 mm)
- 1 - 2 peperoncini verdi freschi, con o senza semi, a piacere
- 20 g di ghee, burro chiarificato + q.b. per cuocere
- ¼ di cucchiaino di semi di cumino
- ¼ di cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di cavolo al curry
50min
Zuppa di piselli secchi
1h 25min
Triangoli di pane arabo con hummus di zucca
1h
Lenticchie all'indiana
35 Min
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Piadine burro e erbe
35 Min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4h 30 min
Salsa greca
10 min
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2u. 40min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Pane Naan con cipolla e cumino
2 godz. 25 min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h