Focacce ripiene al cavolfiore (Parathas)

Focacce ripiene al cavolfiore (Parathas)

4.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 pezzi

Składniki

Impasto
  • 140 g di acqua
  • 300 g di farina chapati
    300 g di farina di forza
  • 30 g di ghee, burro chiarificato
  • 15 g di olio di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno al cavolfiore
  • 10 g di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 200 g di cimette di cavolfiore
  • 1 spicchio di aglio
  • 5 g di radice fresca di zenzero a rondelle (2 mm)
  • 1 - 2 peperoncini verdi freschi con o senza semi, a piacere
  • 20 g di ghee, burro chiarificato + q.b. per cuocere
  • ¼ di cucchiaino di semi di cumino
  • ¼ di cucchiaino di pepe di Cayenna macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 8 g
Kalorie 1160 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...