Wersje kompatybilne
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Farcitura
- 400 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 150 g di mascarpone
- 24 lamponi freschi
- 40 g di sciroppo d'acero
- 80 g di gherigli di noci tritati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 686 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budini aromatici al pomodoro
1sa 10 dk
Salsa olandese
30min
Crema inglese
15 Min
Zabaione
15 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
6h 25min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Brie in crosta con cipolle caramellate
1sa 10 dk
Coppe di colomba all'ananas
2 Std. 20 Min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1 Std. 35 Min
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
40min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min