Crema catalana
TM5 TM6

Crema catalana

3.5 (4 oceny)

Składniki

  • 1000 g milk, full-fat
  • 10 egg yolks
  • 300 g sugar, (200 g for the recipe and 100 g for burning)
  • 40 g cornflour (starch)
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 1 pinch salt
  • lemon zest, from 1 lemon
  • 1 cinnamon stick

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1854 kJ / 445 kcal
Białko
11.34 g
Węglowodany
62.69 g
Tłuszcz
16.54 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy