Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
milk full-fat1000 g
-
egg yolks10
-
sugar (200 g for the recipe and 100 g for burning)300 g
-
cornstarch40 g
-
1 tsp vanilla aromavanilla sugar1 tsp
-
salt1 pinch
-
lemon zest from 1 lemon
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterranean Cuisine
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Caramelized Apple Spirals
Brak ocen
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Gin and cucumber icy poles
24 godz. 15 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Shrimp Cocktail
50 min
Falafel
24 godz.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Harissa sauce
10 min
Peppers stuffed with salted cod brandade
Brak ocen
Turrón
Brak ocen
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3 godz.
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min