Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
milk full-fat1000 g
-
egg yolks10
-
sugar (200 g for the recipe and 100 g for burning)300 g
-
cornstarch40 g
-
1 tsp vanilla aromavanilla sugar1 tsp
-
salt1 pinch
-
lemon zest from 1 lemon
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterranean Cuisine
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Asparagus and potatoes with hollandaise
50 min
Garlic soup
40 min
Crème brûlée
7 godz.
Traditional crème brûlée
25 godz.
Risotto with Parmesan
40 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2 godz.
Polenta
1 godz.
Key Lime Pie
4 godz. 40 min
Roast Potatoes (Betty) Metric
1 godz. 15 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12 godz.
Quick Cheese Soufflés
45 min