Crema catalana

Crema catalana

3.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • milk full-fat
    1000 g
  • egg yolks
    10
  • sugar (200 g for the recipe and 100 g for burning)
    300 g
  • cornflour (starch)
    40 g
  • vanilla sugar
    1 tsp
    1 tsp vanilla aroma
  • salt
    1 pinch
  • lemon zest from 1 lemon
  • cinnamon stick
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 445 kcal / 1854 kJ
Białko 11.34 g
Tłuszcz 16.54 g
Węglowodany 62.69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...