Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
milk full-fat1000 g
-
egg yolks10
-
sugar (200 g for the recipe and 100 g for burning)300 g
-
cornstarch40 g
-
1 tsp vanilla aromavanilla sugar1 tsp
-
salt1 pinch
-
lemon zest from 1 lemon
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterranean Cuisine
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Béchamel Sauce
Nessuna valutazione
Fresh fruit tart (Thermomix® Cutter, using modes)
5h 55min
Tiramisu
5h 20min
Traditional Gugelhupf
2h 55min
Tiramisu
5h 20min
Panna Cotta
6h 15min
Salmon Soufflé
1h
Sweet buns (Navettes)
2h
Torta Pasqualina
1h 50min
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Spaetzle
35min
Quiche Lorraine
45min