Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g dried broad beans, soaked overnight
- 90 g dried chickpeas, soaked overnight
- 8 garlic cloves
- 300 g onions, cut into quarters
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tsp flour
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp baking soda
- 3 tsp baking powder
- sunflower oil for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Falafel
24 Std.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Falafel
25h 30min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Tahini dip (tarator)
5 min
Muhamara dip
5 min
Raw kibbeh
15min
Chicken pastilla
1h 10 min.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min.
Tarator (tahini dip)
5 min