Urządzenia i Akcesoria
Sourdough Rye
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 51 godz. 10 min
20 slices
Składniki
Starter
-
water lukewarm350 g
-
30 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 Tbsp
-
rye flour250 g
-
caraway seeds2 Tbsp
-
black treacle3 Tbsp
Bread
-
unsalted butter diced30 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
wholemeal flour115 g
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
water lukewarm125 g
-
fine sea salt1 Tbsp
-
olive oil for greasing
-
medium egg mixed with 1 Tbsp water1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
306 mg
Białko
5 g
Kalorie
737 kJ /
175 kcal
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Five-seed bread
1h 50min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10h 40min
Plain Yoghurt
14h
Five-seed bread
1h 50min
Potato Flatbreads
12h
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35min
Spelt Bread
1h 45min
Crusty Spelt Bread
2h 20min
Cottage Loaf
3h 30min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Sonja's Bread
3h 10min
Sourdough-style Loaf
122h 45min