Sourdough Rye

Sourdough Rye

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 51 godz. 10 min
20 slices

Składniki

Starter
  • water lukewarm
    350 g
  • dried instant yeast
    1 Tbsp
    30 g fresh yeast, crumbled
  • rye flour
    250 g
  • caraway seeds
    2 Tbsp
  • black treacle
    3 Tbsp
Bread
  • unsalted butter diced
    30 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • wholemeal flour
    115 g
  • plain flour plus extra for dusting
    450 g
  • water lukewarm
    125 g
  • fine sea salt
    1 Tbsp
  • olive oil for greasing
  • medium egg mixed with 1 Tbsp water
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 175 kcal / 737 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 31 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 306 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...