![Sourdough Rye Sourdough Rye](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c72b166b-9218-43bd-8386-e6b8e4b7b714/Derivates/639553b4-47df-4c88-b427-80ea73a1097b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 350 g water, lukewarm
-
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 2 Tbsp caraway seeds
- 3 Tbsp black treacle
Bread
- 30 g unsalted butter, diced
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 115 g wholemeal flour
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 125 g water, lukewarm
- 1 Tbsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 737 kJ / 175 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Five-seed bread
1h 50min
Oatcakes
1h
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Turmeric and Onion Bread
2 godz. 45 min
Grain Bread with Cashew Butter
55min
Rustic bread
2h
Rye and Walnut Bread
1h 25min
Scandinavian Rye Bread
27h
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Spelt Bread
1h 45min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min
Rye Bread Rolls
4h