Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 350 g water, lukewarm
-
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 2 Tbsp caraway seeds
- 3 Tbsp black treacle
Bread
- 30 g unsalted butter, diced
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 115 g wholemeal flour
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 125 g water, lukewarm
- 1 Tbsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 737 kJ / 175 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rustic Bread
2 godz.
Five-seed bread
1h 50min
Classic Wholemeal
2 Std. 40 Min
Pain d'Epi
2 Std. 40 Min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Spelt Bread
1j 45 mnt
Baguettes
3h 45min
German Bread
4 Std. 15 Min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1j 10 mnt
Sonja's Bread
3j 10 mnt
Crusty Spelt Bread
2j 20 mnt
Sourdough-style Loaf
122 godz. 45 min