Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 350 g water, lukewarm
-
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 2 Tbsp caraway seeds
- 3 Tbsp black treacle
Bread
- 30 g unsalted butter, diced
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 115 g wholemeal flour
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 125 g water, lukewarm
- 1 Tbsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 737 kJ / 175 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
German Bread
4 Std. 15 Min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Pain aux Cereales
12 godz. 15 min
Chorizo Garlic Butter
3h 5min
Sourdough-style Loaf
122h 45min
Spelt Bread
1h 45min
Rye Bread Rolls
4h
Rye and Walnut Bread
1h 25min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35 min
Walnut Scones
30min
Pain d'Epi
2u. 40min
Rye sourdough baguettes
27h 20min