Wersje kompatybilne
Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Bean Cake
- 120 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 400 g tinned kidney beans, lightly rinsed and drained
-
1
Tbsp water
lub 1 Tbsp strong brewed coffee - 5 medium eggs
- 1 Tbsp vanilla bean paste
- 180 g coconut sugar
- 70 g cocoa powder, unsweetened
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp fine sea salt
Coconut Butter Cream Frosting
- 200 g coconut sugar
- 20 g full cream milk
- 80 g unsalted butter, soft
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 ½ Tbsp cocoa powder, unsweetened
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1356 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Multi-seed Cocoa bars
50min
Chewy Mint Choc Protein Bites
4h 30min
Mini Double Chocolate Muffins
25 Min
Chewy Pistachio Biscuits
45min
Carrot Cake Cupcakes
1 Std. 20 Min
Chocolate Peanut Butter Cookie Sandwiches
1 Std. 20 Min
Banana and Oat Muffins
35min
Chocolate Beetroot Muffins
30min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 godz. 5 min
Oaty Cookies with Wholemeal Flour and Honey
45min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35min
Sweet Potato Brownies
8u. 55min