Wersje kompatybilne
Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Bean Cake
- 120 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 400 g tinned kidney beans, lightly rinsed and drained
-
1
Tbsp water
lub 1 Tbsp strong brewed coffee - 5 medium eggs
- 1 Tbsp vanilla bean paste
- 180 g coconut sugar
- 70 g cocoa powder, unsweetened
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp fine sea salt
Coconut Butter Cream Frosting
- 200 g coconut sugar
- 20 g full cream milk
- 80 g unsalted butter, soft
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 ½ Tbsp cocoa powder, unsweetened
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1356 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Chocolate Beetroot Muffins
30 Min
Sweet Potato Brownies
8h 55 min
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
4 Std.
Carrot Cake Cookies
35min
Avocado Lime Cheesecake (No Added Sugar)
2h 30min
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1h 30min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Root Vegetable Oaty Squares
1h 10min