Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de harina de repostería
- 50 g de harina de arroz
- 1 pellizco de sal
- 35 g de azúcar
- 100 g de mantequilla fría, en trozos (y un poco más para untar el molde)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 487 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 11.87 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caracolas de canela
2h
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3 godz. 40 min
Panecillos de batata (Bolo do caco)
1 Std. 30 Min
Muffins de maíz
45min
Delicias turcas (Lokum) - Turquía
4h 30min
Scones
30min
Galletas damero
1 godz. 5 min
Cake de chocolate con jengibre confitado y cremoso de anís (Sergio y Javier Torres)
8h
Tarta de hojaldre y cordero - Líbano
1 Std.
Tarta de Linz (Linzertorte)
1 Std.
Algas wakame en tempura - Japón
30min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h