Fatayer con queso y menta

Fatayer con queso y menta

4.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 unidades

Składniki

Masa
  • 250 g de leche entera
  • 80 g de aceite de oliva
  • 15 g de levadura prensada fresca
    1 ½ cucharadita de levadura de panadería deshidratada instantánea, (6 g)
  • 350 g de harina de fuerza
  • 15 g de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
Relleno
  • 10 g de menta fresca (solo las hojas)
  • 50 g de queso manchego
  • 75 g de queso cremoso
  • 1 ½ cucharaditas de semillas de sésamo negro
Para preparar los fatayer
  • harina de fuerza para espolvorear

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 6 g
Kalorie 921.2 kJ / 220 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 23.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...