Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche entera
- 80 g de aceite de oliva
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharadita de levadura de panadería deshidratada instantánea (6 g) - 350 g de harina de fuerza
- 15 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 10 g de menta fresca (solo las hojas)
- 50 g de queso manchego
- 75 g de queso cremoso
- 1 ½ cucharaditas de semillas de sésamo negro
Para preparar los fatayer
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 godz. 45 min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3 Std. 40 Min
Regañás con ajonjolí
45 min
Pastelitos de miel marroquíes
1h
Cuernos de gacela
1h 30min
Piadina romañola
15min
Pizza armenia (lehmeyun)
1h 30min
Börek de ternera - Turquía
1h 10min
Pizza turca (Lahmacun)
1 Std. 20 Min
Ensalada de cuscús y garbanzos al estilo marroquí
45 min
Focaccia con manzana al tomillo
2 Std. 10 Min
Pastela moruna
5h 30min