![Fatayer con queso y menta Fatayer con queso y menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6bfa56e9-2e32-4cab-8ca2-6c27abdad80e/Derivates/015ec4c9-199b-4e5c-a197-0c534d2e43d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche entera
- 80 g de aceite de oliva
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharadita de levadura de panadería deshidratada instantánea (6 g) - 350 g de harina de fuerza
- 15 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 10 g de menta fresca (solo las hojas)
- 50 g de queso manchego
- 75 g de queso cremoso
- 1 ½ cucharaditas de semillas de sésamo negro
Para preparar los fatayer
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de nueces
3h 45min
Panes pita
1 Std. 50 Min
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 Std. 50 Min
Pan de cinco semillas
1 Std. 50 Min
Gözleme de cordero con espinacas, berenjena y feta
2h
Pizza blanca con rúcula
1 Std. 30 Min
Triángulos de bretzel
3 Std.
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3 Std. 20 Min
Pastela de calabaza y zanahoria a la menta
1 Std. 40 Min
Pan rústico de cúrcuma
9 Std. 30 Min
Calzone vegetariano
1 Std. 50 Min
Pascualina
1 Std. 45 Min