Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de pasas sin semillas
-
30
g de brandy
lub 30 g de ron - 30 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 6 rebanadas de pan de molde (con o sin corteza)
- 80 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla abierta y en trozos
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de leche
- 4 huevos
- agua caliente (para la bandeja de horno)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1861 kJ / 445 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 Std. 45 Min
Fritos de manzana (HESTAN CUE)
35 min
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
4h
Trifle de cerezas
4h 40 min
Tarta de manzana y flan
3h 20 min
Sopa agridulce de langostinos (Tom Yum Goong) - Tailandia
25 min
Arroz a la emperatriz (Riz à l'impératrice)
5h 30 min
Tarta de pera
9 Std.
Bizcocho de naranja sanguina y miel
3 Std.
Tarta de plátano al caramelo
45 min
Tarta de castaña
3 Std. 15 Min
Castañas en almíbar
2h