![Pambazos xalapeños Pambazos xalapeños](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7D72CE66-CAA1-4FDF-A301-432B92DE387D/Derivates/CBB23E92-F2EF-4B1B-907C-61F500943412.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan para pambazos
- 10 g de levadura seca instantánea
- 250 g de agua
- 650 g de harina
- 75 g de mantequilla, sin sal y cortada en cubos pequeños
- 200 g de leche
- 1 ½ cditas de sal fina
- 1 cdita de azúcar
Mayonesa básica
- 270 g de aceite
- 1 huevo
- ½ cda de mostaza
- 1 cdita de jugo de limón, recién exprimido
- ¼ cdita de sal fina
Frijoles
- 200 g de chorizo, pelado y en trozos
- 300 g de frijoles refritos, de bolsa o lata
Pambazos
- 10 rebanadas de pechuga de pavo, sin piel, ahumada
- de chiles jalapeños en escabeche
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2927 kJ / 697 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales de Frijol
3h
Rosca de reyes
3h
Guajolota de mole (torta de tamal)
2 Std.
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Tamales rancheros
2 Std.
Pambazos CDMX
2h 30min
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Bolillos caseros
1h 40min
Tamales Verdes
2h 30min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.