Torta salata di pollo al basilico

Torta salata di pollo al basilico

4.0 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 fette

Składniki

Torta salata
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 270 g di farina tipo 00
  • 100 g di olio di oliva
  • 60 g di acqua
  • 8 - 10 foglie di basilico fresche a piacere
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 30 g di olio di oliva
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 30 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 300 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a dadini (2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 250 g di pomodori ciliegino a metà
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 uova
  • 60 g di Feta (formaggio greco)
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 10 foglie di basilico fresche spezzettate, per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 16 g
Kalorie 1833 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...