Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di radice fresca di zenzero
- 150 g di peperone, privato dei semini e a tocchi (3-4 cm)
- 150 g di cipolla in quarti
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di aceto di vino bianco
- 20 g di acqua
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa di pomodori, pancetta e paprika
45 min
Insalata russa di rape rosse e maionese allo zenzero
40 min
Canapè integrali con spuma al salmone e uova di quaglia
3h 35min
Pollo speziato alle arachidi
50 min
Granita melone, menta e gin
1h 25min
Vinaigrette orientale al coriandolo
10 min
Cocktail Pisco sour
10 min
Succo alle mele, lime e verdure
12min
Salsa barbecue
20 min
Salsa ricotta, basilico e miele
15 menit
Crema spalmabile alle erbe aromatiche
8u. 15min
Salsa di cipolle rosse e mele
40 min