Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de ovos
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 6 gemas de ovo
- 100 g açúcar
- 800 g natas c/ 35% de gordura
Creme de chocolate
- 380 g leite evaporado
- 70 g cointreau
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Bolo
- 400 g açúcar
- 12 ovos
- 130 g manteiga derretida
- 350 g farinha tipo 55
- 80 g cacau em pó
- 3 c. chá de fermento p/ bolos
- 400 g framboesas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1958 kJ / 468 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1j
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
35 Min
Bolo cor-de-rosa
3j
Cupcakes de cérebro
1 Std. 40 Min
Bolo Alasca
8 godz.
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1j
Bolo de chocolate
1 Std. 40 Min
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1j
Bolo festa de chocolate
3j