Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de ovos
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 6 gemas de ovo
- 100 g açúcar
- 800 g natas c/ 35% de gordura
Creme de chocolate
- 380 g leite evaporado
- 70 g cointreau
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Bolo
- 400 g açúcar
- 12 ovos
- 130 g manteiga derretida
- 350 g farinha tipo 55
- 80 g cacau em pó
- 3 c. chá de fermento p/ bolos
- 400 g framboesas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1958 kJ / 468 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate intenso (sem glúten)
7 Std. 15 Min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11 godz.
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo de chocolate
1h 40min
Bolo delicioso de pera
24h
Mini cupcakes com cobertura de mascarpone e cacau
45 min
Bolo de chocolate merengado
4 godz. 30 min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 Std. 40 Min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo surpresa
1h 10min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h