![Pasteles de frutos secos con higos Pasteles de frutos secos con higos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1bba49fe-2ca9-41f8-a0ad-5556d765c094/Derivates/c03ad774-565e-47f1-b016-c3b69df96c95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g de nueces peladas
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 15 g de coco rallado
- 60 g de higos secos
- 60 g de dátiles sin hueso
- 20 g de aceite de coco
Cobertura
- 80 g de anacardos crudos
- 50 g de miel
- 120 g de leche de coco
- 1 vaina de vainilla (solo las semillas)
- 45 g de coco rallado
-
6
higos en rodajas finas
lub 3 brevas en rodajas finas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 742 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3.21 g
- Węglowodany
- 11.52 g
- Tłuszcz
- 13.17 g
- Błonnik
- 3.16 g
Alternatywne przepisy
Mantequilla de nueces pacanas
30 Min
Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos
1 Std.
Tarta rústica de almendras y cítricos
1h 15min
Pastel de queso vegano con caramelo salado
7h 45min
Crumble vegano de manzana y moras
40 Min
Tarta de chocolate y batata
3 Std.
Baklava vegana
2h 40min
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15min
Granola navideña
50min
Sorbete de mango con coulís de frambuesa
1h 10min
Tarta de queso ricota con mermelada de higos
5h 40min
Pastel Persa de zanahoria y coco
2 Std. 20 Min