Blumenkohl-Curry
TM6 TM5

Blumenkohl-Curry

3.4 (426 ocen)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 10 g Öl
  • 1 TL Curry
  • 1 Apfel, geviertelt
  • 1 Blumenkohl, in Röschen (ca. 250 g)
  • 30 g Wasser
  • 2 Prisen Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 2 Tomaten, entkernt, geachtelt (evtl. gehäutet)
  • 40 g Erbsen, aus der Dose oder TK
  • ½ - 1 EL Sojasauce

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1280 kJ / 306 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
14.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy