Blumenkohl-Curry-Suppe

Blumenkohl-Curry-Suppe

3.7 253 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Blumenkohlröschen
    500 g
  • Wasser
    450 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Öl
    10 g
  • rote Currypaste
    1 TL
  • Mandeldrink ungesüßt
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomatenmark
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Mandeln, gehobelt (opcjonalnie) zum Garnieren
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 221 kcal / 918 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...