
Urządzenia i Akcesoria
Blumenkohl-Curry-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen
Składniki
-
Blumenkohlröschen500 g
-
Wasser450 g
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Zwiebel (ca. 70 g), halbiert1
-
Öl10 g
-
rote Currypaste1 TL
-
Mandeldrink ungesüßt300 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 TL
-
Tomatenmark10 g
-
Salz½ TL
-
Mandeln, gehobelt (opcjonalnie) zum Garnieren1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
221 kcal /
918 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
9.5 g