Urządzenia i Akcesoria
Chlebki guttiau
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
350 g mąki pszennej chlebowej (typ 650)
-
150 g mąki krupczatki150 g semoliny z pszenicy durum
-
2 łyżeczki suchych drożdży
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
-
300 g wody ciepłej
-
80 - 100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
5 - 10 g rozmarynu, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min