Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 650)
-
150
g semoliny z pszenicy durum
lub 150 g mąki krupczatki - 2 łyżeczki suchych drożdży
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli morskiej, plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
- 300 g wody, ciepłej
- 80 - 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 5 - 10 g rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Ciastka panellets
25sa 45 dk
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Obwarzanki wałeckie
3h
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
1h 45 min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1h 30 min
Paszteciki piknikowe
50min
Ciasteczka czosnkowe
50min
Grissini - paluchy chlebowe
3h