Chlebki guttiau

Chlebki guttiau

4.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

  • mąki pszennej chlebowej (typ 650)
    350 g
  • semoliny z pszenicy durum
    150 g
    150 g mąki krupczatki
  • suchych drożdży
    2 łyżeczki
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli morskiej plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
    1 łyżeczka
  • wody ciepłej
    300 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
    80 - 100 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152 kcal / 636 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...