Chlebki guttiau
TM5 TM6

Chlebki guttiau

4.1 (7 ocen)

Składniki

  • 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 650)
  • 150 g semoliny z pszenicy durum
    lub 150 g mąki krupczatki
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli morskiej, plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
  • 300 g wody, ciepłej
  • 80 - 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 5 - 10 g rozmarynu, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
636 kJ / 152 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
23.6 g
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy