Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
-
3
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)
lub 3 Lachsfilets, TK, aufgetaut (à 125 g) - 2 TL Paprika edelsüß
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 170 g Risoni-Nudeln
- 200 g Blattspinat, frisch
- 100 g Cherry-Tomaten
- 200 g Sahne
- 2 TL Maisstärke
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2344 kJ / 560 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Linguine
30min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1 Std. 15 Min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 20 Min
Orzo-Pasta mit Hähnchen und Pesto
30min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40min
Hähnchencurry mit Spinat und Basmatireis
45min
Bandnudeln mit Brokkoli-Lachs-Sauce
35min
Gnocchi mit Kräutergarnelen
30min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35min
Spinat-Kabeljau-Farfalle
50min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 50 Min