![Linguine in Tomatenbutter Linguine in Tomatenbutter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f9ec9623-57f7-4a54-a544-3fb89a130303/Derivates/a0280d24-3dec-401b-8eba-8c3b7302b162.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- Salz zum Kochen
- 80 g Pecorino, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Schalotten, halbiert
- 6 Pfefferkörner, schwarz
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 150 g Butter, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 500 g Linguine
- 800 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 TL Meersalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4035 kJ / 964 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi Tricolore
30 min.
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55min
Vegetarische Linguine Carbonara
30 min.
Ligurische Nudeln mal anders
45min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15min
Tomaten-Sahne-Sauce
30 min.
Pasta mit Pistazien-Pesto
25min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min.
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 godz.
Frische Tomaten-Pasta
25min