Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 15 g Mehl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Möhren, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 2 EL Dijon-Senf
- 1 EL Thymianblättchen, frisch, und etwas mehr zum Garnieren
- 500 g Kartoffel, festkochend, mit Schale, in Würfeln (3 cm)
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 800 g Hähnchenbrustfilets, in Würfeln (4 cm)
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50 Min
Zucchini-Hackfleisch-Eintopf
55 λεπτ.
Schmorgurken-Puten-Gulasch
45 min
Kasseler Gulasch
40 min
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50 Min
Hähnchen-Eintopf mit Süßkartoffeln und Kidneybohnen
45 min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40 min
Puten-Gemüse-Eintopf
45 min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min
Königsberger Eintopf
45 min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min