Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Chilischote, entkernt, halbiert
- 10 g Rapsöl
- 300 g Rindfleisch, mager, gewürfelt
- 50 g Tomatenmark
- 500 g stückige Tomaten (Fertigprodukt)
- 200 g Wasser
- 150 g rote Paprika, in Streifen
- 250 g grüne Bohnen (frisch oder TK, aufgetaut), in Stücken
- 1 Dose Mais (340 g), abgetropft
- 1 Dose Kidneybohnen (410 g), abgetropft und abgespült
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 1 EL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 EL Thymian, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 4 TL Saure Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1296 kJ / 309 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Kabanossi-Chili
50min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1h
Schnelles Hähnchengulasch
40 min
Serbisches Reisfleisch
2 Std. 50 Min
Chili con Pollo
1h 5min
Würziger Feuertopf
40 min
Chili con carne
40 min
Mariniertes Hähnchen auf Paprikakraut
45 min
Chicken Jalfrezi
1h
Tomaten-Basilikum-Hähnchen
35min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Räuberfleisch
1 Std. 15 Min