Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 300 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast -
1
tsp sugar
lub barley malt extract - 50 g extra virgin olive oil
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
- extra virgin olive oil, for greasing
- 200 g potatoes, thinly sliced (1-2 mm) (see tip)
- 1 - 2 pinches coarse sea salt, for sprinkling, to taste
- 1 - 2 sprigs rosemary, needles only, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2706 kJ / 642 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1189.9 mg
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Mystery Soup
55min
Olive Bread Rolls
2h
Focaccia
3h
Mini Oregano Focaccias
3h 40min
Feta, Olive and Herb Muffins
50min
Wholemeal Focaccia
2h 35 min
Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers
1h
Cheese crackers
2h 30 min
Onion Focaccia
3h 20min
Turkish Flatbreads
2h 10min