Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 300 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast -
1
tsp sugar
lub barley malt extract - 50 g extra virgin olive oil
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
- extra virgin olive oil, for greasing
- 200 g potatoes, thinly sliced (1-2 mm) (see tip)
- 1 - 2 pinches coarse sea salt, for sprinkling, to taste
- 1 - 2 sprigs rosemary, needles only, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2706 kJ / 642 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1189.9 mg
Alternatywne przepisy
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Sesame Biscuits
1 Std. 15 Min
Brioche
8 Std.
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5 Std.
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1 Std. 15 Min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1 Std. 5 Min
Dill and Feta Flatbread
1h 20min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 Std. 20 Min
Cheesecake (unbaked)
5 Std. 30 Min
Mushroom pie
1h 40min
Wholemeal Flour Tortillas
1 Std.
Turkish Flatbreads
2 Std. 10 Min