Helles Landbrot
TM6 TM5 TM31

Helles Landbrot

4.2 (57 ocen)

Składniki

Vorteig

  • 300 g Wasser
  • 250 g Weizenmehl Type 405
  • 15 g frische Hefe

Hauptteig

  • Öl zum Einfetten
  • 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 150 g Wasser und etwas mehr zum Garen und Bestreichen
  • 15 g frische Hefe
  • 15 g Meersalz, fein
  • 100 g Haferflocken, zart
  • Wasser zum Garen im Backofen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1076 kJ / 257 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy