![Helles Landbrot Helles Landbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6097717A-EB92-4C71-8152-D5793222E8F6/Derivates/91bd06de-f776-4633-aee3-dd97f71903bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 300 g Wasser
- 250 g Weizenmehl Type 405
- 15 g frische Hefe
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Wasser und etwas mehr zum Garen und Bestreichen
- 15 g frische Hefe
- 15 g Meersalz, fein
- 100 g Haferflocken, zart
- Wasser zum Garen im Backofen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Brötchen
1h 40min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Blumenbrot
2 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
3h
Bergisches Urbrot
17 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8 Std.
Schweizer Bauernbrot
7hod.
Roggenmischbrot
1ωρ. 15 λεπτ.
Graubrot
2 godz.