Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
Teig
- 250 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 4 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
- 1 Glas Wild-Preiselbeeren (350 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1191 kJ / 284 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Kiba-Crunch-Kuchen
5 Std. 35 Min
Vanillering
4h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10 min.
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Allrounder-Torte
1h 30min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Himmelstorte
1 Std. 40 Min