Urządzenia i Akcesoria
Grießflammeri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Gelatine2 Blätter
-
Milch250 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker selbst gemacht75 g
-
Hartweizengrieß50 g
-
Orangenlikör z.B. Grand Marnier50 g
-
geriebene Orangenschale1 EL
-
geriebene Zitronenschale1 TL
-
Butter zum Einfetten der Förmchen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1735 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 godz.
Bayerische Creme
8 godz.
Vanillepudding
25 min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4 godz. 45 min
Crème brûlée
6 godz.
Mohnsoufflés
1 godz.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Ananas-Beignets mit Zimt-Limetten-Zucker
2 godz. 30 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 godz.
Grießpudding
15 min